U ovom momentu kada se borimo sa  pandemijom COVID-19, neophodno je znati važne informacije o infektivnim bolestima. U knjizi „Prevencija i kontrola bolničkih infekcija u zdravstvenim ustanovama“, autorice prof.dr. Mirsade Hukić i suradnika,  u 13 poglavlja, na 400 stranica, te na brojnim ilustracijama, slikama i tabelama možete naći sve o infekcijama, putevima širenja infekcija, zaštitnim mjerama, dezinfekcionim sredstvima, zaštitnoj opremi, postupanju sa zaraženim i oboljelim, te ostalim važnim temama. 

“Ovaj priručnik obuhvata sve najsavremenije naučne medicinske metode, smjernice, protokole koji se danas upotrebljavaju u svijetu i kod nas u cilju menadžmenta infekcija u zdravstvenim ustanovama”, Prof.dr.med.sci. Mahmud Nurkić.

“Rezultat je i dugogodišnjeg, ogromnog kliničkog iskustva autora iz različite oblasti medicine, dopunjen savremenim svjetskim trendovima i dostignućima”, Doc.dr.med.sci. Sead Ahmetagić.

Knjiga je namijenjena profesionalnom osoblju u privatnim i javnim zdravstvenim ustanovama, studentima, učenicima i svima koji žele znati više o higijeni i očuvanju zdravlja.

 

Akcijska cijena knjige je 10 KM + cijena poštarine. Za narudžbu knjige i sve informacije možete se obratiti na e-mail adresu nalaz@nalaz.org ili na broj telefona 033 550 255.