Loading...

Zavod za biomedicinsku dijagnostiku i ispitivanje NALAZ

MIKROBIOLOGIJA

Mikrobiologija

Koristeći se najsavremenijim mikrobiološkim metodama tačno i brzo otkrivamo i identifikujemo uzročnika bolesti, vršimo analizu njegovih osobina, uključujući osjetljivosti na antibiotike, te dajemo preporuku za dalje liječenje.

BIOHEMIJA

Biohemija

Biohemijskim pregledom krnog seruma, likvora i urina, te hematološkim pregledom krvnih ćelija, otkrivaju se brojni poremećaji u radu pojedinih organa, tkiva i ćelija.

IMUNOLOGIJA

Imunologija

Imunološki pregledi su usmjereni na ispitivanje odbrambenih sposobnosti organizma, kao i na dokazivanje različitih bolesti imunog sistema, kao što su alergijske i autoimune bolesti i intolerancija na hranu.

BRAČNA NEPLODNOST

Bračna neplodnost

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije „neplodnost je bolest reproduktivnog sistema definisana kao izostanak kliničke trudnoće nakon 12 ili više mjeseci redovnih, nezaštićenih, spolnih odnosa”.
100%
Korisnika
NALAZ

Centar za kontrolu HPV infekcija

Rak grlića materice je podmukla bolest koja se bez znakova upozorenja razvija godinama. Teoretski gledano, nijedna žena ne bi smjela oboljeti od raka grlića maternice. Grlić maternice je lako dostupan pregledu, te se sve pomjene na vrijeme mogu otkriti i liječiti. Zahvaljujuči moćnoj dijagnostici koja se koristi u Zavodu, HPV infekcija se može otkriti i prije pojave morfoloških promjena.

Laboratorije

  • Mikrobiologija
  • Biohemija
  • Imunologija
  • Bračna neplodnost

Novosti

SUTRA SLAVIMO

Sutra (27.3.2019) je našem Nalazu 8. ROĐENDAN. Dođite u našu poslovnicu Nalaz KOŠEVO, čestitajte nam

SRETNA NOVA 2019. GODINA

Obaviještavamo cijenjene partnere, prijatelje i pacijente da PZU Zavod NALAZ neće raditi 1. i 2.

DOBRA STOLICA

Kupili ste novu kancelarijsku stolicu? Ili možda trpezarijsku? Držite ispravljenu kičmu kada sjedite? Ne, ne

Dođite u NALAZ po Vaš nalaz!

Kontaktirajte nas!